Met Inspiratie heb je tijd voor ...

De Frapp Challenge!

Redactie Door Redactie op 8 juni 2017
Foto: Jordan Mcqueen

Inspiratie daagt je uit om mee te doen aan De Frapp Challenge!
De Frapp (samentrekking van Franciscus en app) is een gratis app die gemaakt is door de Franciscaanse Beweging. Met een poppetje beland je in een virtuele wereld, waar in eerste instantie weinig te beleven is. Door opdrachten uit te voeren in het echte leven, zoals ‘maak eens een praatje met je eenzame buurvrouw’, ‘eet drie dagen geen snacks’ of ‘doe eens tien minuten helemaal niets’, verdien je attributen voor je poppetje. De sombere virtuele wereld wordt op den duur zelfs een beetje groener! 

Het doel van de app is dat je niet alleen je virtuele wereld verbetert, maar ook de ‘echte’ wereld om je heen. Sta eens stil bij thema’s als milieu, medemenselijkheid en vrede en kijk eens goed naar wat jij allemaal kunt verbeteren. Samen kunnen we bouwen aan een mooie wereld zoals God het bedoeld heeft. En dankzij de Frapp kun je dat op een ontspannen en leuke manier doen!

Challenge
Inspiratie daagt je uit om mee te doen aan De Frapp Challenge. Vijf enthousiaste ‘Frappers’ doen al mee. Zes weken lang gaan zij de uitdaging aan om iedere week de opdracht uit te voeren die ze van Inspiratie ontvangen. Iedere week zullen zij hier, op de website, vertellen hoe het ze verging. Waar liepen ze tegenaan? Wat stond ze tegen of wat viel ze juist mee? Volg ze op de voet en doe ook mee!

Hoe doe je mee?
Download de Frapp in de App Store of Play Store. Kies in de komende zes weken iedere donderdag de nieuwe uitdaging die je van Inspiratie ontvangt en ga daarmee aan de slag. Je vindt deze uitdaging op onze Facebookpagina en op www.inspiratiemagazine.nl. We zijn heel benieuwd naar je belevenissen! Deel ze met ons via Facebook!
(TIP! Ook leuk om met je kinderen te doen!)

De eerste opdracht
De eerste opdracht is: lokaal eten! Ons eten komt van over de hele wereld. Bananen uit Zuid-Amerika, kiwi’s uit Australië, paprika’s uit Spanje. Dat kost allemaal brandstof en is niet per se heel goed voor het milieu. De Frappers gaan de uitdaging aan om 2 dagen lang alleen dingen te eten die uit Nederland komen. Daarvoor moeten ze zelf uitzoeken waar hun eten vandaan komt. Hun digitale beloning? 200 punten en een paar nieuwe schoenen voor hun poppetje!

De tweede opdracht
De volgende opdracht is: Maak een praatje!
Veel oudere mensen spreken niet zoveel anderen meer aan. Maak in de komende dagen een praatje met een ouder iemand die je tegenkomt.
Onder ouderen komt veel eenzaamheid voor. Ze kunnen niet zo gemakkelijk meer op stap en hun kinderen en kleinkinderen hebben het vaak te druk om regelmatig langs te komen. Het is voor jou een kleine moeite om eens een praatje te maken met iemand die vaak alleen is, maar voor die persoon kan het heel veel betekenen.’

De derde opdracht
De volgende opdracht is: Overwinning!
‘Iedereen vindt iets anders eng. Sommige mensen zijn bang voor muizen of spinnen. Anderen voor het ontmoeten van nieuwe mensen. Weer anderen vinden het eng om eerlijk te zijn of om een presentatie te houden voor de klas. Deze uitdaging is er voor om je die angsten te laten overwinnen. Maak een lijstje met dingen die je eng vindt en kies er één die je gaat overwinnen.’


Samen bouwen we aan een mooiere wereld, zoals Hij het bedoeld heeft


Even voorstellen

Ik ben Mirjam, 30 jaar, en woon samen met mijn man en twee kinderen in Almere. De Frapp app heb ik gedownload om elke dag bewust bezig te kunnen zijn met het goede. Het inspireert en daagt mij uit. Ik hoop dat de opdrachten mooie en leuke momenten opleveren met mijn omgeving, en dat het ook in mijn omgeving net zoals in de Frapp een stukje lichter mag worden. 
Doe jij ook mee? Ik zal mijn ervaringen delen en hoop dat het jullie inspireert ook aan de slag te gaan.

 

 

Hoi! Wij zijn Layla (12), Stef (10) en Annemarie (40). Samen met (papa) Michiel wonen we in een klein dorp in de Betuwe. We zijn graag in de natuur om te wandelen of te fietsen. Ook kun je ons veel in de tuin vinden, waar Layla sinds kort een eigen moestuintje heeft. We vinden het belangrijk om goed voor de aarde te zorgen en daarom vinden we het ook heel leuk om de Frapp uit te proberen. We zijn heel benieuwd welke opdrachten we krijgen, bijvoorbeeld of we iets spannends moeten doen, zoals op iemand afstappen die we nog niet kennen. Maar misschien zijn de opdrachten ook wel makkelijk, zoals weinig vlees eten of kort douchen, want dat doen we nu ook al. Wat we extra leuk vinden aan de app is dat het een spel is waarbij je meteen ziet dat je goede daden effect hebben. Het zou best tof zijn als je dat in de ‘echte wereld’ ook wat meer zou merken.

Hoi! Ik ben Christel, 32 jaar, getrouwd met Peter en moeder van Julia (3,5) en Thijs (1,5). Ik word blij van spelen met de kids, met plantjes knutselen in de tuin, een goeie (zelfgemaakte) cappuccino in de zon en aan het strand zijn! In het dagelijks leven werk ik als communicatie adviseur in het fusieziekenhuis bij mij in de regio (Hoorn/Purmerend).

De Frapp…
Ik ben heel benieuwd naar deze actie. Gedag zeggen in de supermarkt doe ik altijd al, dus dat zal geen ‘opdracht’ voor me zijn. Maar slechts 3 minuten onder de douche… Ja, dat wordt wel even een uitdaging! Alleen het idee al dat ik een wekker mee moet nemen naar de douche… Afijn, ik ben vooral benieuwd hoe de digitale wereld me gaat ‘belonen’. En belangrijker nog: wat het voor mindset gaat opleveren in real-life!

Wil je meer lezen over de Frapp? Hier vind je ons interview met een van de makers!