Met Inspiratie heb je tijd voor ...

Tips! Zo geef je goed feedback in je parochie

Door Marian van Zutven- van Kampen op 18 december 2017
Foto: Katie Treadway

Ken je dat? Je zit in het organisatiegroepje van een leuke parochieactiviteit en alles gaat hartstikke leuk, totdat er op een gegeven moment wat verschil van mening ontstaat. Iemand in de groep wil alles tot in de puntjes plannen, maar jij houdt er juist van om lekker te improviseren. Jullie raken allebei geïrriteerd. Hoe ga je dan op een goede manier met zo’n situatie om?

In het decembernummer van Inspiratie besteden we uitgebreid aandacht aan het voorkomen en oplossen van conflicten in parochies. Een van de mensen die aan het woord komt, is Paulien Vervoorn. Paulien is trainer en spreker in kerken en bracht begin dit jaar het boek Feedback in de kerk uit, waarin ze kerkelijke vrijwilligers en medewerkers helpt om elkaar op een goede manier feedback te geven.

Vandaag geeft Paulien je graag alvast een sneak peek van haar zogenoemde GEBAK-model, dat ook in haar boek aan bod komt. Het is een handige kapstok die je kan helpen om naar een ander uit te spreken wat je dwarszit, zonder de ander te kwetsen.

Het woord is aan Paulien Vervoorn:

Een appeltaart zonder bodem valt ogenblikkelijk uit elkaar. Zo is het ook met feedback. Als de juiste grondhouding, de bodem, er niet is, kan de feedback nergens landen. Er is een bodem van aanvaarding nodig om elkaar aan te spreken. Als die bodem er is, kun je lagen in een gesprek onderscheiden. De volgende vijf tips baseer ik op mijn GEBAK-model voor het geven van feedback. De eerste letters van de kernwoorden vormen het woord ‘gebak’.

GEBAK-model Paulien Vervoorn

1. Beschrijf concreet gedrag (of gebeurtenissen)
Op dit moment vertel je zo feitelijk mogelijk jouw waarnemingen. Het gaat hier om gedrag dat jij hebt gezien en gehoord.

Om de ander te laten weten dat je de ander aanvaardt en niet veroordeelt, is het belangrijk om jouw waarnemingen zo objectief mogelijk weer te geven. Zodra je met een oordeel komt, voelt de ander zich aangevallen en kan hij geneigd zijn in de verdediging – of erger nog – de aanval te schieten.

2. Verwoord effect en emotie
Pas als je je observaties gedeeld hebt, vertel je jouw interpretaties. Je vertelt wat het effect is van het gedrag en/of welke emoties het bij je oproept.

3. Verwoord je behoefte
Vaak hebben we heel verschillende verwachtingen. Daarom is het belangrijk om verwachtingen en behoeften uit te spreken.

4. Probeer de ander te begrijpen
‘Begrijp eerst de ander, voordat je zelf wordt begrepen’, zegt Steven Covey, auteur van de bestseller De zeven eigenschappen van effectief leiderschap. Probeer te begrijpen welk verhaal er achter het gedrag van de ander zit. Welke behoeften heeft de ander?

5. Bepaal samen een koers
Of jullie elkaar nu begrijpen of niet… Bespreek wensen en grenzen en bepaal een manier waarop jullie met elkaar omgaan.

Bonustip: Bid om wijsheid! Gebak en gebed gaan goed samen.

Smaakt dit naar meer?
Deze blog is een bewerking en samenvatting van hoofdstuk 4 uit Pauliens boek, Feedback in de Kerk: Aansprekende ideeën om met elkaar te groeien. Je kunt het boek hier bestellen. De samenvatting is eerder gepubliceerd op Pauliens website: www.geloofwaardigspreken.nl.