Met Inspiratie heb je tijd voor ...

Frapp Challenge – week 3

Redactie Door Redactie op 2 juli 2017
Foto: Priscilla Du Preez
Hoe is het de deelnemers van De Frapp Challenge deze week vergaan? Geïnspireerd door het levensverhaal van Franciscus gaan zij zes weken lang de uitdaging aan om de wereld een stukje mooier te maken. Afgelopen vrijdag ontvingen ze van Inspiratie de derde opdracht: Overwinning! Iedereen vindt iets anders eng. Sommige mensen zijn bang voor muizen of spinnen. Anderen voor het ontmoeten van nieuwe mensen. Weer anderen vinden het eng om eerlijk te zijn of om een presentatie te houden voor de klas. Deze uitdaging is er voor om je die angsten te laten overwinnen. Maak een lijstje met dingen die je eng vindt en kies er één die je gaat overwinnen.
Mirjam zoekt de hoogte op…
Iets doen waar je bang voor bent. Ik kon eigenlijk niet zo snel iets bedenken wat ik zou kunnen doen. Ja ik kon wel dingen bedenken maar daar moet ik wat tijd voor uittrekken en die had ik deze week weinig. Ik heb namelijk hoogtevrees maar wat zou ik dan kunnen doen. Gelukkig moest ik al snel denken aan een activiteit die gepland staat deze zomer met mijn schoonfamilie, we gaan namelijk naar een klimbos. De hoogtevreesconfrontatie komt er dus zeker aan en hopelijk ga ik hem overwinnen. Echt iets heel engs heb ik dus niet gedaan deze week. Wel vond ik het zondag spannend om voor een redelijke groep mensen mijn getuigenis te vertellen in de kerk, mijn handen trilden maar gelukkig zeiden de mensen dat ze niks hadden gemerkt en kon ik mijn verhaal duidelijk overbrengen.

Ik ben trouwens ook best wel panisch voor wespen, maar die heb ik deze week niet gezien. Anders was een leuke uitdaging geweest om hem te vangen want dat vind ik eng en eigenlijk misschien ook niet verstandig want als ik hem boos maak dan? PRIK, en ja daar ben ik dus bang voor, want ben 2 keer gestoken door een wesp in mijn leven en beide keren liep dat af met flauwvallen. Goed dit waren mijn spannende verhalen van deze week. De echte uitdaging stel ik dus even uit naar de zomervakantie.

Christel pakt de handschoen op…
Wat vind ik eng? Ik denk gelijk aan zeer existentiële dingen zoals levensbedreigende situaties. Spinnen of slakken, dat maakt me allemaal niet zoveel uit. Maar ik hoop en bid van harte dat m’n familie (en mijzelf) grote narigheid bespaard blijft… Overwinning hierin is echter moeilijk te realiseren. De app meldt gelukkig dat je het dichterbij jezelf moet zoeken: vind je het eng om voor mensen te praten (ja en nee, vroeger vaak flauwgevallen in dat soort gevallen, nu blijk ik er echter nogal goed in te zijn…). Of vind je het eng om nieuwe mensen te leren kennen (eh ja, wie niet?!).
Ik denk dat ik de handschoen oppak: voor mijn mening uit te komen. Om de een of andere reden lukt me dat toch nog niet altijd. Zit een vorm van bangheid in. Dat wordt de opdracht dus. Ik moet hem alleen nog wel uitvoeren, de agenda liet een eerdere ‘overwinning’ nog niet toe…

Annemarie en haar Frappers beleven een spannende week…
De opdracht van deze keer: overwin je angst komt op een goed moment. Layla staat deze week namelijk drie keer op het podium om de eindmusical van groep 8 op te voeren. Een podium is niet bepaald haar natuurlijke habitat, dus ze heeft een paar nachten niet zo goed geslapen. Maar volgens broertje Stef die de eerste uitvoering heeft gezien, doet zijn zus het geweldig (als ouders mogen we donderdagavond de musical zien). Mijn spannende moment was eerder deze week in Engeland. Ik was een paar dagen in Engeland waar een goede vriendin van me woont. In het prachtige Devon maakten we heerlijke wandeltochten en kletsen we eindeloos bij in gezellige pubs. Op een gegeven moment vroeg m’n vriendin of ik misschien wilde rijden. Oh boy. In een vreemde auto, in voor mij onbekend gebied en ook nog eens aan de linkerkant… Dat is iets dat ik echt spannend vind. Maar goed, ik wilde me niet laten kennen en dacht aan de challenge.
Wat zowel Layla als ik deze week weer gemerkt hebben, is dat het een heel goed gevoel geeft om af en toe iets spannends te doen. Misschien zijn we toch moediger dan we in eerste instantie denken…


Frapp Challenge – week 4
De volgende opdracht is: Standby!
‘De tv, spelcomputer, laptop, tablet, telefoon, allemaal apparaten die een standbymodus hebben. Dat betekent dat ze niet helemaal uit zijn en toch nog stroom gebruiken. Zonde, want dat is helemaal niet nodig! Zet de apparaten die je niet gebruikt helemaal uit. Houd dat een week vol. Na verloop van tijd weet je bij welke apparaten het wel en niet handig is om ze echt uit te zetten en wanneer dat het beste kan.’

Heel veel succes aan alle Frappers! En vergeet ons niet op de hoogte te houden via Facebook of Instagram!

Meer weten over de Frapp? Kijk dan even hier