Welkom bij Inspiratie: een eigentijds en katholiek platform voor iedereen die zijn leven wil verrijken met het geloof!

Missie
Inspiratie wil mensen inspiratie aanreiken die hun leven mooier, rijker en betekenisvoller maakt. We willen daartoe het katholieke geloof op een ontspannen en eigentijdse manier toegankelijk maken voor iedereen die daar behoefte aan heeft. Daarbij richten we ons vooral op Nederlandse en Vlaamse dertigers en veertigers. We inspireren hen om het geloof handen en voeten te geven in het leven van alledag.

In onze verhalen en artikelen laten we graag zien wat een verrijking van het leven het is om een relatie met God de Vader op te bouwen en te verdiepen, en te ervaren hoeveel de Vader van ons houdt. Inspiratie verbindt katholieke gelovigen onderling met elkaar en wil mensen hartelijk welkom heten in de Katholieke Kerk wanneer ze voor het eerst of via ons opnieuw met de Kerk in aanraking komen.

Visie
Als katholiek tijdschrift vormen we met lezers en medewerkers één grote familie, de Katholieke Kerk. Onze grootste inspiratiebron is ons geloof in God, liefdevolle Vader. We weten dat ieder mens voor God waardevol en geliefd is – daardoor is het elke dag een beetje feest. Dat merk je aan onze positieve kijk op het leven.

Inspiratie verlangt naar een open Kerk waar iedereen welkom is en waar individuen, groeperingen en media elkaar hartelijk en onbevangen tegemoet treden. We zien geloven als iets dat verweven is met wie je bent en dat doorwerkt in je dagelijks leven, bijvoorbeeld in je relaties en je werk. Voor inspirerende inzichten putten we graag uit het rijke katholieke gedachtegoed van vroeger en nu.

Geïnspireerd worden vraagt wel wat aandacht. Daarom zijn we er trots op een tijdschrift te zijn – één van de weinige media waar men nog lekker voor gaat zitten en even de tijd voor neemt!


De bever
is een bijzonder dier met unieke eigenschappen. Zo staat hij symbool voor hard en constructief werken, doorzettingsvermogen en harmonie. Het diertje symboliseert ook familie en het tijd doorbrengen met het gezin. Een bever bouwt dammen, die als bruggen stukken land met elkaar verbinden. Inspiratie wil voor hetzelfde staan. In harmonie met elkaar willen wij bruggen slaan en mensen met elkaar verbinden: gelovigen binnen de Kerk, gelovigen buiten de Kerk en mensen die op zoek zijn naar het geloof. Daarbij vinden we het belangrijk om tijd te besteden aan de dingen die er echt toe doen in het leven: het geloof, relaties en het gezin. Daarom is de bever de mascotte van Inspiratie en zul je hem vaak aantreffen als symbool van verbinding en vrede.